Henkels värmeavledning: fördelar för lysdioder och andra lampor

Henkel har samarbetat med ljusarmaturföretag under många år. Det har gett oss direkta erfarenheter och kunskaper om verksamheter som liknar din. Värmeavledning för lysdiodbelysning och belysningsinstallationer är viktig av en rad olika anledningar, oavsett om det handlar om optimering av tillverkningen med nya lösningar för limning, tätning och ytbehandling, eller om det gäller kunder med höga krav på gatubelysning och belysning på parkeringsplatser, i industriella och kommersiella lokaler, för konsumentprodukter och i bostäder, för arkitektonisk belysning eller belyst reklam och upplysta logotyper. Ditt företag och dina produkter gynnas av vårt produktsortiment med den senaste värmeavledningstekniken för lysdioder:

  • Ökad livslängd hos lysdiodmoduler genom sänkt drifttemperatur tack vare högeffektiva lösningar.
  • Enkelt underhåll med demonterbara värmeavledningslösningar för lysdioder.
  • Värmeledande lim så att fixering och värmeavledning för lysdioder kan kombineras i ett enda tillverkningsmoment.
  • Optimerad tillverkning genom en kombination av limning och värmeavledning för lysdioder.

Henkel värnar också om miljön. Vår ambition är att konstruera produkter som är så rena och miljövänliga som möjligt. Det är viktigt för oss att hållbarheten går hand i hand med fastlagda mål för avkastning och effektivitet. Genom lägre materialåtgång tack vare kraftfull dispenseringsutrustning görs också tillverkningen av ljusarmaturer både billigare och snabbare.

Vi finner stort nöje i att ta fram fungerande lösningar för enskilda utmaningar inom värmeavledning. Utformningen och tillverkningen av lysdioder underlättas med Henkels samlade kunskaper och insikter. Vi tror på nära samarbeten och obehindrad åtkomst till expertkunskaper. Det är därför vi har duktiga experter både på huvudkontoret och samtliga av våra många lokalkontor. Kontakta oss för mer information och rådgivning.
Produkter
LOCTITE SI 100 silikonfett, lösligt, 3,4 W/mK
LOCTITE   AA 315 enkomponents akryl, permanentlim, 0,8 W/mK, snabb fixering
LOCTITE EA 9497 tvåkomponents epoxi, permanentlim, 1,4 W/mK, hög hållfasthet
LOCTITE EA 9496 tvåkomponents epoxi, permanentingjutning, 1,7 W/mK, viskositet 2 600 mPa

Följ länken om du vill hitta lämplig dispenseringsutrustning.


Kontaktinformation

Kontakta oss om alla dina frågor kring limning och ytbehandling – vi känner till det mesta om tillverkning av belysningsanordningar och ljusarmaturer. Vår experter ger dig den hjälp du behöver där du befinner dig – oavsett om du skulle behöva en enkel lösning att börja med eller om du är ute efter att förbättra produktionsanläggningarnas miljömässiga egenskaper och avkastning.


Media och nedladdningar