Höjdpunkter

Produkter från LOCTITE och TEROSON bygger på omfattande sakkunskaper och innovativa idéer. Vi arbetar löpande med att förbättra våra produkter och tillverkningsprocesser för att bli ännu bättre på att uppfylla kunders och konsumenters behov. Här följer exempel på nyskapande produkter och lösningar från Henkel.


Luftläckor är osynliga vid första påseendet – men de kan leda till stor skada och inverkan på verktyg och komponenter. Tryckluft ligger bakom upp till 10 % till 30 % av industrins elförbrukning.

LOCTITE universella strukturlim, baserade på tekniken med hybridlim, är ett genombrott inom strukturlimning. De är utformade för att möta de ökande kraven inom monteringsdesign och underhållsreparation för.

Henkel har uppgraderat sitt sortiment av produkter för packning och gängtätning med innovativa sammansättningar av LOCTITE 518 och
LOCTITE 577 som ger påtagligt bättre prestanda under svåra användningsförhållanden.

Henkel erbjuder lösningar med utrustning av hög kvalitet för övervakning och dispensering som passar i alla situationer och för alla kemier. Lång erfarenhet garanterar expertkunnande på högsta nivå, med stöd av teknisk service och support som är oöverträffade i branschen.

LOCTITE 55 är utformad för fixering och tätning av rör och rörkopplingar i metall och plast. Den kräver ingen härdningstid och ger en omedelbar fulltryckstätning. Det bästa valet för snabb, enkel och tillförlitlig tätning.

Containertransport av känsliga varor som tropiska frukter måste uppfylla särskilda krav. Henkels produkter används för många olika applikationer för att försegla containrarna mot väder och UV-strålning och skydda de varor som transporteras i dem.

Den brittiska husvagnstillverkaren Elddis har ändrat sina tillverkningsmetoder radikalt. Nu använder man en hellimmad konstruktion i stället för mekaniska fästmedel. Elddis slapp 800 skruvar när de började använda lim för konstruktionslimning och exteriör limning.

LOCTITE SF 7900 KERAMISKT SKYDD är en unik keramisk beläggning utan silikon som förhindrar att svetssprut fastnar på svetsutrustning. Med beläggningen bildas en torr film som gör att svetssprutet inte kan fastna. Filmen skyddar i upp till åtta timmar innan beläggningen behöver appliceras igen.

Den här innovativa reparationslösningen för stålrör är ett snabbt och prisvärt alternativ till rörbyte. Lösningen är heltäckande och omfattar komponenter för ytförbehandling, förstärkning och täckskikt, och den appliceras direkt på rörytan. Med det här reparationssystemet förstärks och tätas stålrör som är konstruerade för höga tryck, hög temperatur och kemikaliebeständighet.

Behöver du hjälp?

Ring: +46 (0) 10 480 7500

Media och nedladdningar