Historia

Loctitebolaget startade 1953 i Dr. Vernon Kriebles laboratorium, i källaren på Trinity College i Hartford, Connecticut. Denne entreprenörsprofessor utvecklade ett härdningshämmande system för ett unikt härdlim som härdade vid bristen på luft – ett anaerobiskt tätningsmedel.

Loctite gjorde sin första officiella debut vid en presskonferens i New York, 26 juli 1956, på Universitetsklubben. Löftet att lösa det urgamla problemet med lösa muttrar och bultar i maskiner och anordningar – ett problem som kunder sedan länge hade godtagit som olösligt – ledde till en otrolig ström av förfrågningar.

Under 1960-talet, utvecklades cyanoakrylater – CA (”Superlim”) ett mycket snabbt enkomponents, fukthärdande i rumstemperatur, industriellt lim, under varumärket Loctite. Primärt silikoner, epoxys, akryler och utvecklingen av ytterligare generationer av Loctite anaerober och cyanoakryliska teknologier följde.

Genom dess historia, har Loctite kontinuerligt skapat marknader genom att upptäcka möjligheter där ingen visste att de existerade. Från dess att den grundlades, baserat på en produkt som löste ett ”olösligt” problem, har Loctite uppnått framgång genom dess innovation.

1997 förvärvades Loctite av Henkel och förblir ett primärt varumärke.


Varumärket Loctite, som varit en del av Henkels produktportfölj sedan 1997, är välkänt för sina enastående limmer och tätningsmedel. Sedan originaltillverkningen av den unika anaerobtekniken för mer än 50 år sedan, har Loctiteprodukter kommit att bli en väsentlig del i många av de maskiner och produkter som är kärnpunkten av vardagslivet.

I dagens konkurrenskraftiga marknader, behöver företag kapaciteten och flexibiliteten att kunna svara snabbt på nya utmaningar. Dessa behov möts med ett starkt åtagande till forskning och utveckling som har resulterat i den mest tekniska avancerade sortimentet som finns idag: Produkter som ökar produktionshastigheten, minskar kostnader, förbättrar kvaliteten och säkert lever upp till nationell och internationell standard.

Loctite produkterna erbjuder lösningar över hela spektrumet av limteknologier och produktionsprocesser. De används inom varierade marknader såsom elekronik-, bil-, flyg-, biomedicinindustrin samt många andra.

Med varumärket Loctite erbjuder Henkel mycket mer än bara enastående produkter: De tillför effektiva lösningar till specifika problem i omfattande industriella miljöer. Henkels ingenjörer, kemister och säljstyrka arbetar med kunderna för att förstå och lösa deras problem. De utvecklar idéer och koncept till konkreta lösningar, och kombinerar resurser för att skapa fördelar som gagnar alla parter.

Behöver du hjälp?

Ring: +46 (0) 10 480 7500

Media och nedladdningar