LOCTITE Flänstätning

LOCTITE flänstätning – alternativet till traditionella tätningssystem för att förhindra felfunktion och läckage av vätskor och gaser.

Produkter   Fördelar   Filmer   Material för nerladdning


Tekniska datablad Säkerhetsdatablad

Applicering Ytterligare nerladdningar Kontakt

Våra Produkter

LOCTITE flänstätningsprodukter är ett tillförlitligt alternativ till traditionella tätningssystem för att förhindra felfunktion och läckage av vätskor.

Dessutom fungerar LOCTITE anaeroba flänstätningsprodukter både som lim och tätning mellan två flänsar. Det flytande tätningsmedlet fyller hålrummet mellan flänsytorna helt, vilket förhindrar att vätskor eller gaser läcker ut från kompositdelar av maskiner och från rörkopplingar. Samtidigt förstärker vidhäftningen till flänsytorna monteringens hållfasthet.

LOCTITE flänstätningsprodukter appliceras som vätskor, vilket innebär att de helt fyller och tätar defekter i metallflänsars ytor. Tätningsmedlen härdar i närvaro av metall och frånvaro av luft och bildar en hållbar tätning mellan komponenterna, med maximal ytkontakt. LOCTITE flänstätningar eliminerar också korrosion och gör att en lågtryckstätning omedelbart bildas vid monteringen. Efter fullständig härdning kommer LOCTITE flänstätningar inte att krympa, spricka eller släppa, och de motstår förskjutning bättre än konventionella packningar.

Ta en titt på våra rekommenderade produkter för varje användningsområde, eller klicka här för att se vårt hela produktsortiment

Egenskaper Produkter
Högtemperaturprodukter LOCTITE 510
Flexibla produkter LOCTITE SI 5970
   LOCTITE 518
Snabbhärdande LOCTITE 574
Enkel demontering    LOCTITE 5203
Hälsa & Säkerhet    LOCTITE 5800


Fördelar med LOCTITE:s flänstätningsprodukter jämfört med vanliga färdigskurna kompressionspackningar

  • Minskat lagerbehov eftersom en produkt ersätter vanliga packningar
  • Fyller alla håligheter och oregelbundenheter
  • Hindrar packningen från att krypa och släppa
  • Förhindrar att packningen förskjuts och glider
  • Ger utmärkt och omedelbar tätning
  • Utmärkt kemikaliebeständighet
  • Tål höga tryck efter fullständig härdning

LOCTITE:s flänstätningsprodukter ger mycket bättre prestanda och en mängd ytterligare fördelar jämfört med traditionella tätningssystem, t.ex. färdigskurna packningar.

De viktigaste orsakerna till felfunktion och läckage hos kompressionspackningar är:

Ytkontakt: Kompressionspackningar ger ofullständig kontakt mellan packningen och flänsytorna. Det innebär att mindre läckage alltid kan uppstå (dropphastighet).

Sättning: Kompressionspackningar sätter sig under dynamisk belastning och minskar i tjocklek med påföljande förlust av skruvspänning i flänskopplingen, vilket resulterar i läckage.

Utpressning: Packningar kan klämmas ut mellan flänsar.

Deformation av skruvhål: stora påfrestningar överförs till packningsmaterialet under skruvhuvudet, vilket medför att packningen spricker, rivs sönder, brister eller pressas ut.

Filmer

Se hur det fungerar i praktiken hos New Holland

Kontakt


Material för nerladdning

Media och nedladdningar