09.03.2010, Stockholm

 

Nicki Pedersen Speedway Grand Prix Team

 
 
 / 
Ladda ned web print
Visa alla
 

Nicki Pedersen får ny sponsor

Henkel Norden AB, Adhesive Technologies, som står bakom en lång rad erkända varumärken som Loctite®, Teroson och Bonderite inom industriell limning, tätningsmedel, ytbehandling och smörjmedel, har ingått ett tvåårigt guldsponsoravtal med den trefaldiga världsmästaren i speedway, Nicki Pedersen.

Mitt under en tid när marknaden för idrottssponsorer är pressad har den trefaldiga världsmästaren i speedway, Nicki Pedersen, lyckats knyta en ny guldsponsor till teamet.

Det handlar om företaget Henkel Norden AB, som bland annat producerar lim, smörjmedel och tätningsmedel, samt produkter till rengöring och kosmetika. Henkel Norden AB är ett dotterbolag till tyska Henkel, som har ca 55 000 medarbetare över hela världen och finns representerat i 125 länder.

Henkel har genom de erkända varumärkena Loctite® och Teroson tidigare sponsrat Nicki Pedersen som leverantörssponsor, men väljer alltså nu att uppgradera sig till guldsponsor.

För Nicki Pedersen är det nya sponsorskapet en välkommen uppmuntran på en pressad marknad.

– Jag kan ärligt erkänna att det är svårt att hitta nya sponsorer nu för tiden. Det märks tydligt att företagen håller hårdare i sina pengar. Därför är jag mycket glad för detta sponsorskap, eftersom det visar att det fortfarande finns företag som kan använda mig och mitt team till marknadsföring och PR, säger Nicki Pedersen, som under det senaste året har använt en lång rad produkter från Henkel Norden Adhesive Technologies, bland annat Loctite® och Teroson, i samband med sitt yrkesliv som världens bästa speedwayförare.

– Jag ställer alltid stora krav på mig själv och mitt team. Allt ska bara vara på plats, för när min karriär är över vill jag inte sitta och se tillbaka och veta att jag på några områden inte gjorde allt som är möjligt för att stanna kvar på toppen. Jag vill bara ha kvalitet. Henkel har samma filosofi, och det var också därför jag vände mig till Henkel 2009, för jag ville använda företagets fantastiska produkter. Det är det samarbetet, som började under 2009, som idag innebär att vi har skapat ett nytt och mer omfattande sponsorskap, säger Nicki Pedersen.

För Henkel Norden AB, Adhesive Technologies, är valet av Nicki Pedersen som en av företagets profiler självklart:

– Speedway är en mycket krävande sport som ofta avgörs på marginalerna. Förarna är därför beroende av att utrustningen håller hög teknisk kvalitet. Ett av våra kärnvärden kan sammanfattas i uttrycket ”Reliability at work”, och vi är stolta över att våra produkter används av Nicki Pedersen – inte bara en fantastisk speedwayförare utan även en idrottspersonlighet som har klara målsättningar för sin karriär, och som inte minst har visat att han kan leverera resultat.
 – Nicki är även känd för sina prestationer långt utanför Danmarks gränser, vilket betyder att det alltid finns stor medietäckning runt hans liv och karriär, något vi gärna blir förknippade med, säger Carsten Bøye Nielsen, Country Sales Manager på Henkel Norden AB, Adhesive Technologies danska avdelning.

Bland Henkel Nordens produkter kan bland annat nämnas varumärkena: Loctite®, Teroson och Bonderite.