22.12.2008

 
 

Contact

Från styrka till stryrka

Loctite 278 är ett nytt gänglåsningslim med hög styrka som är både oljetolerant och beständigt mot höga temperaturer. Eftersom det är anaerobt härdar det i frånvaro av luft mellan tättsittande metallytor. Efter härdning förhindrar limmet lossning och läckage orsakat av stötar och vibration.

– När man använder lim är det alltid bäst att avfetta komponenterna om man kan, men oljetoleranta produkter som 278 klarar större mängder föroreningar, säger Mikael Svensson, säljchef på Henkel. Det här senaste tillskottet kompletterar vårt existerande sortiment av gänglåsningslim med låg, medelhög och hög styrka – och de omfattande valmöjligheterna innebär att precis rätt produkt för specifika användningskrav alltid finns till hands.

– Vi är säkra på att Loctite 278 kommer att tas emot som ett bra allroundlim för gänglåsning med hög styrka, som kan användas med lyckat resultat på många områden, fortsätter han.

Fixeringstiden för Loctite 278 på M10-muttrar och -bultar är i allmänhet 10 till 15 minuter. Tiden för fullständig härdning beror på underlagen och storleken på limspalten.
Även om denna produkt med maximal styrka är avsedd för användning på permanenta fogar, är demontering möjlig. Detta sker genom att man tillför lokal värme (över 250 °C) på muttern eller bulten och sedan vrider under bibehållen hög temperatur.